Istoric

Şcoala noaststatuia2ră a fost înfiinţată la 1 septembrie 1966 sub denumirea de „Liceul industrial pentru construcţii de maşini”, având două clase la cursul de zi şi două la cursul seral, cu specializările: „tehnologia construcţiilor de maşini” şi „maşini şi aparate electrice”. A fost primul liceu industrial înfiinţat în judeţul Bihor.

Având o evoluţie dinamică, şcoala şi-a mărit în timp atât numărul de clase, cât şi specializările, schimbându-şi de câteva ori şi denumirea. Astfel, pe lângă specializările tehnologia construcţiilor de maşini şi maşini şi aparate electrice, au apărut specializări ca: sculer matriţer, mecanic auto, forjor tratamentist, mecanic maşini şi utilaje, prelucrător cu tehnici de precizie, electrician întreţinere şi reparaţii în construcţii de maşini.

În aceşti ani, denumirea şcolii s-a schimbat astfel:

  • din 1976 se schimbă denumirea în „Liceul de mecanică nr. 1”;
  • din 1977 devine „Liceul industrial nr. 1”;
  • din 1979 îşi schimbă denumirea în „Grup şcolar industrial pentru construcţii de maşini”;
  • din 1993 se transformă în Grup Şcolar „Traian Vuia”;
  • din 2001 a devenit Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, denumire pe care o deţine şi în prezent.

În 1990 s-au schimbat o parte din specializări, s-a înfiinţat Şcoala postliceală, iar din 1991 s-a înfiinţat Şcoala de şoferi.

În prezent funcţionează 68 de clase cu aproximativ 1700 elevi şi cuprinde: liceu – curs de zi şi seral, şcoală profesională şi şcoală postliceală.

« »

Comments are closed.