ATELIERE TEMATICE II.4-S.A.N.S.E (ROSE)

În cadrul subproiectului S.A.N.S.E– Școală, Abilități, Nevoi, Scopuri și Evoluție (ROSE) ,  Acord de grant nr. SGL/RIII/879/13.10.2020 la Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea au început activitățile Atelierelor tematice II.4 conform graficului activităților .

ATELIERUL TEMATIC II.4.3 – ”Dezvoltare personală prin teatru”

În cadrul subproiectului S.A.N.S.E– Școală, Abilități, Nevoi, Scopuri și Evoluție (ROSE) au fost desfășurate activități în cadrul atelierului tematic II.4.3 ”Dezvoltare personală prin teatru”,  profesori facilitatori prof. Urs Marcela și prof. Avram Ioana.
Organizarea atelierului cuprinde o parte teoretică și una practică. Partea teoretică urmărește aspecte legate de istoria teatrului și rolul lui în societatea contemporană și în educarea tinerilor, precum și principiile și metodele teatrului de improvizație. Scopul atelierului este de a contribui la dezvoltarea lingvistică şi comunicativă a elevilor, la dezvoltarea culturală, la dezvoltarea creativă și socială, la activarea curiozităţii sau la dezvoltarea emoţională şi cognitivă.
Partea practică a inclus jocuri specifice educației nonformale precum jocuri de încălzire, jocuri de mișcare ritmică, jocuri de transformare, jocuri de dezvoltare a coeziunii grupului, jocuri de dezvoltare a spontaneității etc. Printre jocuri amintim: ”Să ne cunoaștem”, ”Oglinda”, ”Tabloul”, ”Scaunul fierbinte”, ”Jocul memoriei”, ”Continuă gândul” etc.

 

 

 

 

 

 

 

 


ATELIERUL TEMATIC II.4.9 – Activități sportive pentru formarea abilităților de a trăi sănătos

Atelierul II.4.9  are ca obiective activități sportive pentru formarea abilităților de a trăi sănătos, profesori facilitatori Alin Pop și Mihai Scobiola. Secțiunile atelierului urmăresc activităţi teoretice bazate pe prelegere interactivă, brainstorming și activități practice constând din exerciții ca: stând depărtat cu fața la spalier cu mâinile ținănd de capetele corzii „Battle Rope”,ridicarea și coborârea alternativă a brațelor, coarda executănd o mișcare ondulatorie. Mijloacele didactice au fost achiziționate în cadrul proiectului și constau din: Coardă ondulatorie „Battle Rope” Bandă elastică 15 Kg , Bandă elastică 25 kg, Bandă elastică 35 Kg, Bandă elastică 45 Kg, Greutăți reglabile 2x1Kg, Greutăți reglabile 2×1.5 Kg, Greutăți reglabile 2×2 Kg.
Scopul atelierului este de a forma elevilor abilități de a trăi sănătos prin întreținerea fizică permanentă ca o condiție esențială a vieții.

« »

Comments are closed.